Als het anders gaat dan verwacht

Wat kan ik voor je doen?

Ik kan telefonisch of per mail je vragen beantwoorden, maar meestal breng ik een bezoek aan huis.

Consult

Na een eerste korte kennismaking maak ik een afspraak bij jullie thuis, om te luisteren en te kijken naar wat jullie nodig hebben. Afhankelijk van jullie hulpvraag is dit gekoppeld aan een voedings- of slaapmoment. Van tevoren stuur ik een vragenlijst, zodat ik me goed kan voorbereiden. Daarna maken we samen een plan met tips en adviezen en houden we contact gedurende enkele weken waarin we evalueren hoe het gaat.

Duur

De duur van een consult is afhankelijk van de hulpvraag. Indien gewenst kan een tweede huisbezoek volgen.

Verwijzing

Als tijdens een consult blijkt dat ondersteuning van huisarts, kinderarts of andere zorgverlener wenselijk is, dan zal ik altijd doorverwijzen en een overdracht sturen.

Overdracht

In overleg en alleen met toestemming schrijf ik een overdracht voor CB/wijkteam en huisarts.

Wat ik verder te bieden heb:

 • Advies tijdens je zwangerschap bij vragen over de periode na de bevalling
 • Nazorg na een (lange) ziekenhuisopname, bijv. bij langdurig sondevoeding
 • Premature nazorg/na vroeggeboorte
 • Informatie geven over Dunstan Babytaal: samen met jullie ontdekken of de verschillende manieren van huilen te onderscheiden zijn van elkaar, om je baby beter te leren begrijpen (Babytaal.nl)
 • Draagadviezen of een draagconsult als draagconsulent
 • Cursus (Shantala) babymassage of Baby-yoga, individueel of in kleine groepjes (bij voorkeur bij ouders thuis)
 • Nieuw: “BabySpa” aan huis (combinatie van badderen en babymassage)  

Waarover ik kan informeren:

 • Wat je kunt doen bij voedingsproblemen en/of slaapproblemen
 • Onrust of huilen, prikkelbaarheid, overstrekken of darmkrampjes
 • Rust, voorspelbaarheid en prikkelreductie, hoe doe je dat?
 • Het belang van aanraken, babymassage, houding, voor een veilige hechting
 • Mogelijkheden en voordelen van ‘dragen’, ook bij te vroeg geboren baby’s
 • Veilig slapen en veilig inbakeren
 • Je baby leren begrijpen, lichaamstaal, (Dunstan) Babytaal.nl
 • Over de invloed en mogelijke gevolgen van stressvolle gebeurtenissen/momenten bijvoorbeeld tijdens zwangerschap en bevalling voor de baby én voor jou als ouder.
 • Ook na een verlieservaring kan ik binnen mijn mogelijkheden ondersteuning bieden en indien nodig doorverwijzen naar iemand die bij je past.

 

Je mag mailen, bellen of appen, dan heb je meestal op dezelfde dag een antwoord!

 06-5390 4345

 info@babyconsulent-sneek.nl

Aangesloten bij:

Babyconsulent Nederland logo

KIWA logo

Actueel

Mei 2022 Dichter-bij-elkaar

Hoe fijn is het om iedereen om ons heen weer meer te zien genieten. Corona lijkt even (tijdelijk) achter ons te liggen, we voelen ons weer vrij, om te gaan en te staan, zonder afstand. Zonder die vervelende mondkapjes de winkels in, naar ons werk, naar familie en vrienden en zonder mondkap op (kraam-) bezoek. Zonder afstand past ook beter bij mij als Babyconsulent. Ik sta zo graag dichtbij ouders met baby’s om te horen wat zij in korte tijd allemaal hebben meegemaakt. Ze hebben vaak veel te vertellen over de zwangerschap, de bevalling en de periode daarna. Over het reilen en zeilen in hun gezin. En ik kan daarop aansluiten met (nieuwe) weetjes en wist-je-datjes.  Veel ouders vragen zich af of ze het wel goed doen. Ze doen van nature hun best. Is je best doen dan niet goed genoeg? Iedereen doet vaak datgene wat hij/zij geleerd heeft in zijn eigen jeugd/opvoeding. Je kunt het niet fout doen, als je maar goed naar je baby blijft kijken en blijft vertrouwen op je gevoel. Als je dat moeilijk vindt ben ik er voor je om je dat vertrouwen (terug) te geven, zodat je zelfverzekerder verder kunt. Je baby, je kinderen, het gevoel geven van veiligheid en vertrouwen, hoe doe je dat?
Het liefste wat ik doe is ouders kennis laten maken met babymassage. Dat is voor mijzelf ook een moment van ontspanning. En wat kunnen we dan veel leren van die kleintjes! Ik laat ouders zelf vaak ervaren wat hun baby voelt bij een liefdevolle aanraking. Daarbij is het belangrijk om ons tempo te verlagen, onze stem te verlagen en onze aandacht écht te richten op het contact met je baby. En dan gebeuren er mooie dingen. Het liefdevol en aandachtig aanraken kun je ook doorgeven aan je partner en eventuele broertjes en zusjes. Je kunt ze bij de babymassage betrekken of zelf laten ervaren. Met liedjes en spelletjes maak je er gewoon een feestje van! Babymassage is er in variatie eigenlijk voor iedereen!  

 

Een consult in tijden van Corona?

Babyconsulent Sneek houdt zich aan de richtlijnen van de overheid en het RIVM, om veilige en verantwoorde zorg te verlenen.
Laat je niet weerhouden om contact op te nemen. Heb je vragen kijk dan op:
https://babyconsulentennederland.nl/wp-content/uploads/Veel-gestelde-vragen-FAQ-rondom-COVID-19.pdf
 
Voor babymassage: https://shantala.nl/website/wp-content/uploads/Veelgestelde-vragen-COVID-19.juni2020.pdf


Ook in deze tijd help ik jullie graag. 


Neem gerust contact op!

© 2023 Babyconsulent Sneek | website: Insite Design websites