Als het anders gaat dan verwacht

Geboren... en dan?

Bij het geboren worden van een baby, verandert er veel. Je bent (misschien opnieuw) vader of moeder geworden. Er is een nieuwe rol voor je weggelegd. Een hele mooie, maar niet altijd even makkelijk. En er wordt van alle kanten veel van je gevraagd.
Voor een baby is de geboorte een grote overgang van de veilige geborgen plek in de baarmoeder naar een vreemde wereld vol prikkels die hij nog niet kent. Het geboren worden zelf is een indrukwekkende en stressvolle levenservaring.  Zowel voor de baby als voor jullie als ouders. Er is tijd nodig om bij te komen. Bij de een lijkt dat  ‘vanzelf’ te gaan, bij de ander duurt dat wat langer.

Als het even niet vanzelf gaat

Bij sommige ouders verloopt de zwangerschap en de bevalling niet ‘volgens plan’. Je kunt worden overvallen door een situatie waar je je niet op had kunnen voorbereiden.
De verloskundige en kraamverzorgende thuis of het ziekenhuispersoneel vangt jullie op en helpt je er de eerste tijd wel doorheen, maar dan? Als je thuiskomt? Vermoeidheid kan makkelijk toeslaan, je baby kan onrustig worden, veel gaan huilen. Dat vraagt veel van jullie als ouders. Misschien raak je onzeker en oververmoeid? Waarschijnlijk heb je al naar informatie gezocht en veel tips en adviezen uit je omgeving gekregen. Dat wil niet zeggen dat dit ook bij jullie past. Zorgen voor een baby doet iedereen op zijn eigen manier. Ik kan jullie helpen je baby beter te begrijpen, samen met je baby ervaringen te verwerken en een eigen manier en ritme te vinden dat bij jullie past. Zodat jullie voldoende rust krijgen.
 

 

Actueel

Een consult in tijden van Corona?

Babyconsulent Sneek houdt zich aan de richtlijnen van de overheid en het RIVM, om veilige en verantwoorde zorg te verlenen.
Laat je niet weerhouden om contact op te nemen. Heb je vragen kijk dan op:
https://babyconsulentennederland.nl/wp-content/uploads/Veel-gestelde-vragen-FAQ-rondom-COVID-19.pdf
 
Voor babymassage: https://shantala.nl/website/wp-content/uploads/Veelgestelde-vragen-COVID-19.juni2020.pdf


Ook in deze tijd help ik jullie graag. 


Neem gerust contact op!

© 2021 Babyconsulent Sneek | website: Insite Design websites