Als het anders gaat dan verwacht

Geboren... en dan?

Bij het geboren worden van een baby, verandert er veel. Je bent (misschien opnieuw) vader of moeder geworden. Er is een nieuwe rol voor je weggelegd. Een hele mooie, maar niet altijd even makkelijk. En er wordt van alle kanten veel van je gevraagd.
Voor een baby is de geboorte een grote overgang van de veilige geborgen plek in de baarmoeder naar een vreemde wereld vol prikkels die hij nog niet kent. Het geboren worden zelf is een indrukwekkende en stressvolle levenservaring.  Zowel voor de baby als voor jullie als ouders. Er is tijd nodig om bij te komen. Bij de een lijkt dat  ‘vanzelf’ te gaan, bij de ander duurt dat wat langer.

Als het even niet vanzelf gaat

Bij sommige ouders verloopt de zwangerschap en de bevalling niet ‘volgens plan’. Je kunt worden overvallen door een situatie waar je je niet op had kunnen voorbereiden.
De verloskundige en kraamverzorgende thuis of het ziekenhuispersoneel vangt jullie op en helpt je er de eerste tijd wel doorheen, maar dan? Als je thuiskomt? Vermoeidheid kan makkelijk toeslaan, je baby kan onrustig worden, veel gaan huilen. Dat vraagt veel van jullie als ouders. Misschien raak je onzeker en oververmoeid? Waarschijnlijk heb je al naar informatie gezocht en veel tips en adviezen uit je omgeving gekregen. Dat wil niet zeggen dat dit ook bij jullie past. Zorgen voor een baby doet iedereen op zijn eigen manier. Ik kan jullie helpen je baby beter te begrijpen, samen met je baby ervaringen te verwerken en een eigen manier en ritme te vinden dat bij jullie past. Zodat jullie voldoende rust krijgen.
 

 

Je mag mailen, bellen of appen, dan heb je meestal op dezelfde dag een antwoord!

 06-5390 4345

 info@babyconsulent-sneek.nl

Aangesloten bij:

Babyconsulent Nederland logo

KIWA logo

Actueel

Mei 2022 Dichter-bij-elkaar

Hoe fijn is het om iedereen om ons heen weer meer te zien genieten. Corona lijkt even (tijdelijk) achter ons te liggen, we voelen ons weer vrij, om te gaan en te staan, zonder afstand. Zonder die vervelende mondkapjes de winkels in, naar ons werk, naar familie en vrienden en zonder mondkap op (kraam-) bezoek. Zonder afstand past ook beter bij mij als Babyconsulent. Ik sta zo graag dichtbij ouders met baby’s om te horen wat zij in korte tijd allemaal hebben meegemaakt. Ze hebben vaak veel te vertellen over de zwangerschap, de bevalling en de periode daarna. Over het reilen en zeilen in hun gezin. En ik kan daarop aansluiten met (nieuwe) weetjes en wist-je-datjes.  Veel ouders vragen zich af of ze het wel goed doen. Ze doen van nature hun best. Is je best doen dan niet goed genoeg? Iedereen doet vaak datgene wat hij/zij geleerd heeft in zijn eigen jeugd/opvoeding. Je kunt het niet fout doen, als je maar goed naar je baby blijft kijken en blijft vertrouwen op je gevoel. Als je dat moeilijk vindt ben ik er voor je om je dat vertrouwen (terug) te geven, zodat je zelfverzekerder verder kunt. Je baby, je kinderen, het gevoel geven van veiligheid en vertrouwen, hoe doe je dat?
Het liefste wat ik doe is ouders kennis laten maken met babymassage. Dat is voor mijzelf ook een moment van ontspanning. En wat kunnen we dan veel leren van die kleintjes! Ik laat ouders zelf vaak ervaren wat hun baby voelt bij een liefdevolle aanraking. Daarbij is het belangrijk om ons tempo te verlagen, onze stem te verlagen en onze aandacht écht te richten op het contact met je baby. En dan gebeuren er mooie dingen. Het liefdevol en aandachtig aanraken kun je ook doorgeven aan je partner en eventuele broertjes en zusjes. Je kunt ze bij de babymassage betrekken of zelf laten ervaren. Met liedjes en spelletjes maak je er gewoon een feestje van! Babymassage is er in variatie eigenlijk voor iedereen!  

 

Een consult in tijden van Corona?

Babyconsulent Sneek houdt zich aan de richtlijnen van de overheid en het RIVM, om veilige en verantwoorde zorg te verlenen.
Laat je niet weerhouden om contact op te nemen. Heb je vragen kijk dan op:
https://babyconsulentennederland.nl/wp-content/uploads/Veel-gestelde-vragen-FAQ-rondom-COVID-19.pdf
 
Voor babymassage: https://shantala.nl/website/wp-content/uploads/Veelgestelde-vragen-COVID-19.juni2020.pdf


Ook in deze tijd help ik jullie graag. 


Neem gerust contact op!

© 2023 Babyconsulent Sneek | website: Insite Design websites