Als het anders gaat dan verwacht

De opzet van een cursus

Ik geef de lessen individueel bij jullie thuis of in groepsverband. Je mag ook zelf een groepje samenstellen. Natuurlijk kan ik zorgen voor een mooie locatie, maar meestal kiezen ouders voor hun eigen woonkamer, wel zo vertrouwd en je hoeft niet met je baby op pad.

Een cursus babymassage bestaat uit drie of vier bijeenkomsten van 1½ – 2 uur. We zijn dan niet al die tijd aan het masseren, dat is veel te lang. Twintig minuten tot een half uurtje kan voor jouw baby genoeg zijn. Een baby heeft een ander tijdsbesef dan wij. Maar we doen méér dan alleen masseren.Iedere les verloopt volgens een vast patroon in een ontspannen, rustige sfeer. Na het uitwisselen van ervaringen wordt de babymassage stapje voor stapje geoefend. Daarbij laat ik verschillende houdingen en technieken zien met behulp van een babypop. Iedere les komt er een ander thema aan bod. Het is dus ook nog eens heel informatief. Het kan ook fijn zijn om ervaringen en praktische tips te delen. En niet te vergeten, de baby’s worden ook gevoed tussendoor of erna! Het ritme van je baby wordt bij voorkeur niet of zo min mogelijk verstoord.

Voorbeelden van thema’s die aan bod (kunnen) komen:
 • Basisprincipes van babymassage
 • Het belang van vertragen, rust en aandacht
 • Lichaamstaal van jouw baby
 • Hechting
 • Geboortetrauma
 • De motorische ontwikkeling
 • Tiltechnieken en dragen
 • Technieken voor babykwalen, zoals darmkrampen
 • Omgaan met huilen
 • Slaappatronen, Slaap Lekker massage
 • Hoe ervaar je het ouderschap?
 • Baden in de Tummy Tub
Ter ondersteuning van de babymassage kan ik je laten kennismaken met volwassenenmassage, over de kleding heen, om zelf te ervaren wat je kind voelt. En wanneer er animo voor is, nodigen we de laatste les jullie partners uit.

Ik zorg voor een reader, neutrale babymassage olie en een lekker kopje thee. Je krijgt van tevoren informatie toegestuurd over de verdere benodigdheden.
 

 

Je mag mailen, bellen of appen, dan heb je meestal op dezelfde dag een antwoord!

 06-5390 4345

 info@babyconsulent-sneek.nl

Aangesloten bij:

Babyconsulent Nederland logo

KIWA logo

Actueel

Mei 2022 Dichter-bij-elkaar

Hoe fijn is het om iedereen om ons heen weer meer te zien genieten. Corona lijkt even (tijdelijk) achter ons te liggen, we voelen ons weer vrij, om te gaan en te staan, zonder afstand. Zonder die vervelende mondkapjes de winkels in, naar ons werk, naar familie en vrienden en zonder mondkap op (kraam-) bezoek. Zonder afstand past ook beter bij mij als Babyconsulent. Ik sta zo graag dichtbij ouders met baby’s om te horen wat zij in korte tijd allemaal hebben meegemaakt. Ze hebben vaak veel te vertellen over de zwangerschap, de bevalling en de periode daarna. Over het reilen en zeilen in hun gezin. En ik kan daarop aansluiten met (nieuwe) weetjes en wist-je-datjes.  Veel ouders vragen zich af of ze het wel goed doen. Ze doen van nature hun best. Is je best doen dan niet goed genoeg? Iedereen doet vaak datgene wat hij/zij geleerd heeft in zijn eigen jeugd/opvoeding. Je kunt het niet fout doen, als je maar goed naar je baby blijft kijken en blijft vertrouwen op je gevoel. Als je dat moeilijk vindt ben ik er voor je om je dat vertrouwen (terug) te geven, zodat je zelfverzekerder verder kunt. Je baby, je kinderen, het gevoel geven van veiligheid en vertrouwen, hoe doe je dat?
Het liefste wat ik doe is ouders kennis laten maken met babymassage. Dat is voor mijzelf ook een moment van ontspanning. En wat kunnen we dan veel leren van die kleintjes! Ik laat ouders zelf vaak ervaren wat hun baby voelt bij een liefdevolle aanraking. Daarbij is het belangrijk om ons tempo te verlagen, onze stem te verlagen en onze aandacht écht te richten op het contact met je baby. En dan gebeuren er mooie dingen. Het liefdevol en aandachtig aanraken kun je ook doorgeven aan je partner en eventuele broertjes en zusjes. Je kunt ze bij de babymassage betrekken of zelf laten ervaren. Met liedjes en spelletjes maak je er gewoon een feestje van! Babymassage is er in variatie eigenlijk voor iedereen!  

 

Een consult in tijden van Corona?

Babyconsulent Sneek houdt zich aan de richtlijnen van de overheid en het RIVM, om veilige en verantwoorde zorg te verlenen.
Laat je niet weerhouden om contact op te nemen. Heb je vragen kijk dan op:
https://babyconsulentennederland.nl/wp-content/uploads/Veel-gestelde-vragen-FAQ-rondom-COVID-19.pdf
 
Voor babymassage: https://shantala.nl/website/wp-content/uploads/Veelgestelde-vragen-COVID-19.juni2020.pdf


Ook in deze tijd help ik jullie graag. 


Neem gerust contact op!

© 2023 Babyconsulent Sneek | website: Insite Design websites