Als het anders gaat dan verwacht

Babymassage

Waarom babymassage?

Babymassage is goed voor een gezonde ontwikkeling en versterkt de band met jouw baby. Het kalmeert en ontspant door het vrijkomen van positieve hormonen. Dat vermindert stress en spanning. Baby’s die regelmatig gemasseerd worden voelen zich beter, huilen minder, slapen beter en groeien sneller. Het stimuleert de doorbloeding en het bevordert de spijsvertering waardoor bijv. darmkrampen vermindert of voorkomen kunnen worden. Vanaf de leeftijd van ongeveer 6 weken kun je deelnemen aan een cursus babymassage.  
Bij het masseren van baby’s gaat het vooral om het aanraken met aandacht en vertraging, in het hier en nu, dat brengt rust en vertrouwen. Tijdens het masseren kijk je op een andere manier naar je baby, je leert elkaar beter kennen. Het zijn momenten om te koesteren. Er gebeurt vaak heel veel moois! En ik help je om dat ook bij je baby te zien. Heeft jouw baby ergens last van? Heb  je een onrustige baby? Dan besteed ik daar extra aandacht aan. Het is goed om te weten dat er verschillende massagevormen bestaan. Ik kijk naar wat jouw baby prettig vindt. Zelf heb ik de opleiding Shantala babymassage gedaan, omdat dat toen op mijn pad kwam. Het is een hele mooie en toegankelijke manier van masseren.

 

Je mag mailen, bellen of appen, dan heb je meestal op dezelfde dag een antwoord!

 06-5390 4345

 info@babyconsulent-sneek.nl

Aangesloten bij:

Babyconsulent Nederland logo

KIWA logo

Actueel

Mei 2022 Dichter-bij-elkaar

Hoe fijn is het om iedereen om ons heen weer meer te zien genieten. Corona lijkt even (tijdelijk) achter ons te liggen, we voelen ons weer vrij, om te gaan en te staan, zonder afstand. Zonder die vervelende mondkapjes de winkels in, naar ons werk, naar familie en vrienden en zonder mondkap op (kraam-) bezoek. Zonder afstand past ook beter bij mij als Babyconsulent. Ik sta zo graag dichtbij ouders met baby’s om te horen wat zij in korte tijd allemaal hebben meegemaakt. Ze hebben vaak veel te vertellen over de zwangerschap, de bevalling en de periode daarna. Over het reilen en zeilen in hun gezin. En ik kan daarop aansluiten met (nieuwe) weetjes en wist-je-datjes.  Veel ouders vragen zich af of ze het wel goed doen. Ze doen van nature hun best. Is je best doen dan niet goed genoeg? Iedereen doet vaak datgene wat hij/zij geleerd heeft in zijn eigen jeugd/opvoeding. Je kunt het niet fout doen, als je maar goed naar je baby blijft kijken en blijft vertrouwen op je gevoel. Als je dat moeilijk vindt ben ik er voor je om je dat vertrouwen (terug) te geven, zodat je zelfverzekerder verder kunt. Je baby, je kinderen, het gevoel geven van veiligheid en vertrouwen, hoe doe je dat?
Het liefste wat ik doe is ouders kennis laten maken met babymassage. Dat is voor mijzelf ook een moment van ontspanning. En wat kunnen we dan veel leren van die kleintjes! Ik laat ouders zelf vaak ervaren wat hun baby voelt bij een liefdevolle aanraking. Daarbij is het belangrijk om ons tempo te verlagen, onze stem te verlagen en onze aandacht écht te richten op het contact met je baby. En dan gebeuren er mooie dingen. Het liefdevol en aandachtig aanraken kun je ook doorgeven aan je partner en eventuele broertjes en zusjes. Je kunt ze bij de babymassage betrekken of zelf laten ervaren. Met liedjes en spelletjes maak je er gewoon een feestje van! Babymassage is er in variatie eigenlijk voor iedereen!  

 

Een consult in tijden van Corona?

Babyconsulent Sneek houdt zich aan de richtlijnen van de overheid en het RIVM, om veilige en verantwoorde zorg te verlenen.
Laat je niet weerhouden om contact op te nemen. Heb je vragen kijk dan op:
https://babyconsulentennederland.nl/wp-content/uploads/Veel-gestelde-vragen-FAQ-rondom-COVID-19.pdf
 
Voor babymassage: https://shantala.nl/website/wp-content/uploads/Veelgestelde-vragen-COVID-19.juni2020.pdf


Ook in deze tijd help ik jullie graag. 


Neem gerust contact op!

© 2023 Babyconsulent Sneek | website: Insite Design websites