Als het anders gaat dan verwacht

Draagconsult

Draagadvies

Het gebruik van draagdoeken of draagzakken is de laatste jaren erg toegenomen. Dat is niet voor niets. Bijna alle baby’s vinden het fijn om gedragen te worden. En dat is meer dan logisch. Het voelt veilig en vertrouwd en kan veel onrust wegnemen. Het is ook een natuurlijke houding voor een baby, die al die tijd in de buik van zijn moeder ook heel dichtbij was. Voor ouders kan het dragen ook heel praktisch zijn. Je baby is tevreden en je hebt je handen vrij.

Voordelen

Er zijn veel voordelen te benoemen waarover ik je goed over kan informeren. Denk aan de emotionele ontwikkeling van je baby, de optimale heupontwikkeling, de rustgevende hormonen die vrijkomen bij lichaamscontact, je lichaamswarmte, het bevorderen van de borstvoeding, het opvangen en leren herkennen van de signalen van je baby.

Bijzondere situaties

Ook in bijzondere situaties kan dragen fijn zijn voor jullie allebei. Denk aan kinderen die te vroeg geboren zijn of om een andere reden een ziekenhuisopname hebben meegemaakt. De effecten van negatieve ervaringen voor je baby (zoals bloedprikken, maagsondes, zuurstofbrillen en beademingen) kun je met de positieve ervaring van het dragen helpen verwerken. Ook bij aangeboren aandoeningen, baby’s met heupdysplasie. Het is een hulpmiddel om pijn en ongemak te verminderen. Denk aan darmkrampen en reflux.
Zie het dragen als vervolg op het huid-op-huid buidelen van (premature) baby’s in het ziekenhuis.    

In het ziekenhuis

Ook wanneer je nog in het ziekenhuis bent met je baby, kan ik je op de afdeling informeren over het belang van buidelen en dragen en je helpen een passende draagdoek of draagzak te vinden.
Er is zoveel diversiteit op de markt dat ik begrijp hoe lastig het kan zijn hierin een leuze te maken.     
In het ziekenhuis werk ik nauw samen met de kinderfysiotherapeut. 
 

 

Je mag mailen, bellen of appen, dan heb je meestal op dezelfde dag een antwoord!

 06-5390 4345

 info@babyconsulent-sneek.nl

Aangesloten bij:

Babyconsulent Nederland logo

KIWA logo

Actueel

© 2024 Babyconsulent Sneek | website: Insite Design websites