Als het anders gaat dan verwacht

Draagconsult

Draagadvies

Het gebruik van draagdoeken of draagzakken is de laatste jaren erg toegenomen. Dat is niet voor niets. Bijna alle baby’s vinden het fijn om gedragen te worden. En dat is meer dan logisch. Het voelt veilig en vertrouwd en kan veel onrust wegnemen. Het is ook een natuurlijke houding voor een baby, die al die tijd in de buik van zijn moeder ook heel dichtbij was. Voor ouders kan het dragen ook heel praktisch zijn. Je baby is tevreden en je hebt je handen vrij.

Voordelen

Er zijn veel voordelen te benoemen waarover ik je goed over kan informeren. Denk aan de emotionele ontwikkeling van je baby, de optimale heupontwikkeling, de rustgevende hormonen die vrijkomen bij lichaamscontact, je lichaamswarmte, het bevorderen van de borstvoeding, het opvangen en leren herkennen van de signalen van je baby.

Bijzondere situaties

Ook in bijzondere situaties kan dragen fijn zijn voor jullie allebei. Denk aan kinderen die te vroeg geboren zijn of om een andere reden een ziekenhuisopname hebben meegemaakt. De effecten van negatieve ervaringen voor je baby (zoals bloedprikken, maagsondes, zuurstofbrillen en beademingen) kun je met de positieve ervaring van het dragen helpen verwerken. Ook bij aangeboren aandoeningen, baby’s met heupdysplasie. Het is een hulpmiddel om pijn en ongemak te verminderen. Denk aan darmkrampen en reflux.
Zie het dragen als vervolg op het huid-op-huid buidelen van (premature) baby’s in het ziekenhuis.    

In het ziekenhuis

Ook wanneer je nog in het ziekenhuis bent met je baby, kan ik je op de afdeling informeren over het belang van buidelen en dragen en je helpen een passende draagdoek of draagzak te vinden.
Er is zoveel diversiteit op de markt dat ik begrijp hoe lastig het kan zijn hierin een leuze te maken.     
In het ziekenhuis werk ik nauw samen met de kinderfysiotherapeut. 
 

 

Je mag mailen, bellen of appen, dan heb je meestal op dezelfde dag een antwoord!

 06-5390 4345

 info@babyconsulent-sneek.nl

Aangesloten bij:

Babyconsulent Nederland logo

KIWA logo

Actueel

Mei 2022 Dichter-bij-elkaar

Hoe fijn is het om iedereen om ons heen weer meer te zien genieten. Corona lijkt even (tijdelijk) achter ons te liggen, we voelen ons weer vrij, om te gaan en te staan, zonder afstand. Zonder die vervelende mondkapjes de winkels in, naar ons werk, naar familie en vrienden en zonder mondkap op (kraam-) bezoek. Zonder afstand past ook beter bij mij als Babyconsulent. Ik sta zo graag dichtbij ouders met baby’s om te horen wat zij in korte tijd allemaal hebben meegemaakt. Ze hebben vaak veel te vertellen over de zwangerschap, de bevalling en de periode daarna. Over het reilen en zeilen in hun gezin. En ik kan daarop aansluiten met (nieuwe) weetjes en wist-je-datjes.  Veel ouders vragen zich af of ze het wel goed doen. Ze doen van nature hun best. Is je best doen dan niet goed genoeg? Iedereen doet vaak datgene wat hij/zij geleerd heeft in zijn eigen jeugd/opvoeding. Je kunt het niet fout doen, als je maar goed naar je baby blijft kijken en blijft vertrouwen op je gevoel. Als je dat moeilijk vindt ben ik er voor je om je dat vertrouwen (terug) te geven, zodat je zelfverzekerder verder kunt. Je baby, je kinderen, het gevoel geven van veiligheid en vertrouwen, hoe doe je dat?
Het liefste wat ik doe is ouders kennis laten maken met babymassage. Dat is voor mijzelf ook een moment van ontspanning. En wat kunnen we dan veel leren van die kleintjes! Ik laat ouders zelf vaak ervaren wat hun baby voelt bij een liefdevolle aanraking. Daarbij is het belangrijk om ons tempo te verlagen, onze stem te verlagen en onze aandacht écht te richten op het contact met je baby. En dan gebeuren er mooie dingen. Het liefdevol en aandachtig aanraken kun je ook doorgeven aan je partner en eventuele broertjes en zusjes. Je kunt ze bij de babymassage betrekken of zelf laten ervaren. Met liedjes en spelletjes maak je er gewoon een feestje van! Babymassage is er in variatie eigenlijk voor iedereen!  

 

Een consult in tijden van Corona?

Babyconsulent Sneek houdt zich aan de richtlijnen van de overheid en het RIVM, om veilige en verantwoorde zorg te verlenen.
Laat je niet weerhouden om contact op te nemen. Heb je vragen kijk dan op:
https://babyconsulentennederland.nl/wp-content/uploads/Veel-gestelde-vragen-FAQ-rondom-COVID-19.pdf
 
Voor babymassage: https://shantala.nl/website/wp-content/uploads/Veelgestelde-vragen-COVID-19.juni2020.pdf


Ook in deze tijd help ik jullie graag. 


Neem gerust contact op!

© 2023 Babyconsulent Sneek | website: Insite Design websites