Als het anders gaat dan verwacht

Elena Atsma

Als kinderverpleegkundige heb ik veel werkervaring in het ziekenhuis, in de zorg voor kinderen van 0-18 jaar. Ook in de zorg voor zieke of te vroeg geboren baby’s en hun ouders. Ik voel veel liefde voor mijn vak, ben eerlijk en discreet. Ik neem ouders serieus. De ontwikkelingen op het gebied van de kinderverpleegkunde én geboortezorg blijven mij boeien.Dat beetje extra
Er is veel hulpverlening op het gebied van babyzorg. Maar tegelijkertijd merk ik aan ouders ze behoefte hebben aan extra informatie en begeleiding. Als babyconsulent kan ik veel bieden in de periode na de kraamtijd, bij ouders thuis. Juist in die periode verandert er veel. Er wordt vaak vanuit gegaan dat ouders zich wel kunnen redden met hun baby en dat de reguliere zorg voldoende op kan vangen als het gaat om vragen over je baby. Maar niet iedere ouder kan/durft zich kwetsbaar op te stellen. Je wilt liever zekerheid uitstralen en je niet meteen zorgen maken.

Ik kan me goed voorstellen dat het prettig kan zijn wanneer er iemand thuis meekijkt. Iemand die betrokken is, met kennis en ervaring, die jou helpt om in jullie situatie een fijn ritme te vinden met je baby. Iemand die kan meekijken met datgene waar jij je misschien zorgen over maakt. Dat kan gaan over zieke maar ook over gezonde baby’s.Verbinding
Om jullie als ouders goed te begeleiden is het belangrijk om in verbinding te staan met collega’s in de geboortezorg, zoals verloskundigen, kraamverzorgenden, consultatiebureaus, wijkteams, huisartsen en kinderartsen, etc. 
Het gaat erom dat ouders worden geholpen op de manier die het best bij hen past, in het belang van hun kind en zijn/haar toekomst. Ik hoop samen met ouders en andere professionals een positieve bijdrage te kunnen geven aan de veiligheid van opgroeiende kinderen. Een Kansrijke Start voor ieder kind.

 
Werkgebied: Friesland en Noordoostpolder

Mijn logoOmdat mijn woon en werkgebied Friesland is en ik graag op de Friese wateren ben, zie ik ‘het gezin’ als een boot waarmee je het liefst in rustig en zonnig weer op het water dobbert of vaart (gele boot).

Maar het weer is veranderlijk. Wie kan van nature omgaan met grote golven? Als het onrustig wordt, zijn de opvarenden afhankelijk van de kapitein van het schip. Toch kan ook de kapitein het roer verliezen. Dan vaar ik langs met mijn blauwe bootje en stap ik tijdelijk bij jullie aan boord. Samen met de kapitein en zijn bemanning reven we de zeilen en help ik jullie – met betrouwbare en deskundige begeleiding – de juiste koers weer te vinden.

Links

Bebiboek, hét babyboek voor een tevreden baby!
Dunstan babytaal
Babymassage Nederland
Zorgdragen
Babythuiszorg
Kansrijke start

Aangesloten bij:

Ik ben bestuurslid bij de Vereniging van Verpleegkundig Babyconsulenten Nederland


Ik ben aangesloten bij Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland


Ik ben lid van de Vakgroep Shantalamassage Docenten


Ik ben trainer Dunstan Babytaal
 

ik ben draagdoekconsulent (opgeleid bij Zorgdragen)


Ik ben ambassadeur bij Kinderverpleegkunde.nl


Baby Yoga heb ik gedaan bij Babymassage Nederland

Dunstan Babytaal

Dunsta Babytaal
Wil je meer weten over de Dunstan Babytaal? Heb je de kraamweek thuis moeten missen door bijvoorbeeld een ziekenhuisopname, waardoor je deze informatie door de kraamverzorgende misgelopen bent? Elena kan je er alles over vertellen en laten zien.  Stuur gerust een mailtje om een afspraak te maken.
 

 

Je mag mailen, bellen of appen, dan heb je meestal op dezelfde dag een antwoord!

 06-5390 4345

 info@babyconsulent-sneek.nl

Aangesloten bij:

Babyconsulent Nederland logo

KIWA logo

Actueel

© 2024 Babyconsulent Sneek | website: Insite Design websites