Als het anders gaat dan verwacht

Elena Atsma

Als kinderverpleegkundige heb ik veel werkervaring in het ziekenhuis, in de zorg voor kinderen van 0-18 jaar. Ook in de zorg voor zieke of te vroeg geboren baby’s en hun ouders. Ik voel veel liefde voor mijn vak, ben eerlijk en discreet. Ik neem ouders serieus. De ontwikkelingen op het gebied van de kinderverpleegkunde én geboortezorg blijven mij boeien.

Dat beetje extra
Er is veel hulpverlening op het gebied van babyzorg. Maar tegelijkertijd merk ik aan ouders ze behoefte hebben aan extra informatie en begeleiding. Als babyconsulent kan ik veel bieden in de periode na de kraamtijd, bij ouders thuis. Juist in die periode verandert er veel. Er wordt vaak vanuit gegaan dat ouders zich wel kunnen redden met hun baby en dat de reguliere zorg voldoende op kan vangen als het gaat om vragen over je baby. Maar niet iedere ouder kan/durft zich kwetsbaar op te stellen. Je wilt liever zekerheid uitstralen en je niet meteen zorgen maken.

Ik kan me goed voorstellen dat het prettig kan zijn wanneer er iemand thuis meekijkt. Iemand die betrokken is, met kennis en ervaring, die jou helpt om in jullie situatie een fijn ritme te vinden met je baby. Iemand die kan meekijken met datgene waar jij je misschien zorgen over maakt. Dat kan gaan over zieke maar ook over gezonde baby’s.Samenwerking
Om jullie als ouders goed te begeleiden is het belangrijk om samen te werken met collega’s in de geboortezorg, zoals verloskundigen, kraamverzorgenden, consultatiebureaus, wijkteams, huisartsen en kinderartsen, etc. Een babyconsulent heeft hierin een belangrijke rol.
Het gaat erom dat ouders worden geholpen op de manier die het best bij hen past, in het belang van hun kind en zijn/haar toekomst. Ik hoop samen met ouders en andere professionals een positieve bijdrage te kunnen geven aan de veiligheid van opgroeiende kinderen.

Mijn advies aan is: vraag op tijd hulp, bij diegene waar jullie je het meest prettig bij voelen. 
Werkgebied: Friesland en Noordoostpolder


Ik ben aangesloten bij de V&VN Kinderverpleegkunde en bestuurslid van de Vereniging van Verpleegkundig Babyconsulenten Nederland


Mijn logoOmdat mijn woon en werkgebied Friesland is en ik graag op de Friese wateren ben, zie ik ‘het gezin’ als een boot waarmee je het liefst in rustig en zonnig weer op het water dobbert of vaart (gele boot).

Maar het weer is veranderlijk. Wie kan van nature omgaan met grote golven? Als het onrustig wordt, zijn de opvarenden afhankelijk van de kapitein van het schip. Toch kan ook de kapitein het roer verliezen. Dan vaar ik langs met mijn blauwe bootje en stap ik tijdelijk bij jullie aan boord. Samen met de kapitein en zijn bemanning reven we de zeilen en help ik jullie – met betrouwbare en deskundige begeleiding – de juiste koers weer te vinden.

Links

Bebiboek, hét babyboek voor een tevreden baby!
Dunstan babytaal
Pacco inbakerdoeken
Puckababy
Boelie
Babymassage Nederland
Zorgdragen

Aangesloten bij

de Vereniging van Verpleegkundig Babyconsulenten Nederland
Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Vakgroep Shantalamassage Docenten
Trainer Dunstan Babytaal 
Draagdoekconsulent (opgeleid bij Zorgdragen)
Ambassadeur bij Kinderverpleegkunde.nl

Dunstan Babytaal
Dunsta Babytaal

Wil je meer weten over de Dunstan Babytaal? Heb je de kraamweek thuis moeten missen door bijvoorbeeld een ziekenhuisopname, waardoor je deze informatie door de kraamverzorgende misgelopen bent? Elena kan je er alles over vertellen en laten zien.  Stuur gerust een mailtje om een afspraak te maken.
 

 

Actueel

Een consult in tijden van Corona?

Babyconsulent Sneek houdt zich aan de richtlijnen van de overheid en het RIVM, om veilige en verantwoorde zorg te verlenen.
Laat je niet weerhouden om contact op te nemen. Heb je vragen kijk dan op:
https://babyconsulentennederland.nl/wp-content/uploads/Veel-gestelde-vragen-FAQ-rondom-COVID-19.pdf
 
Voor babymassage: https://shantala.nl/website/wp-content/uploads/Veelgestelde-vragen-COVID-19.juni2020.pdf


Ook in deze tijd help ik jullie graag. 


Neem gerust contact op!

© 2021 Babyconsulent Sneek | website: Insite Design websites