Als het anders gaat dan verwacht

Wat is een babyconsulent?

Een babyconsulent is een gespecialiseerd verpleegkundige. Zij heeft veel ervaring met baby’s en is opgeleid om uiteenlopende vragen over baby’s te beantwoorden. Voor alle grote ÉN kleine vragen over jouw kindje (tot 18 maanden) kun je bij een babyconsulent terecht. Vragen die buiten haar vakgebied vallen, zal zij – altijd in overleg met jou en nooit zonder jouw toestemming! – verwijzen naar een professional in de regio. Geen kastje-naar-de-muur-verwijzing, maar goed begeleid en gecoördineerd.

Van een babyconsulent mag je verwachten dat zij goed naar je luistert en jou passende informatie geeft die zij duidelijk kan onderbouwen. Haar informatie en adviezen zal zij altijd afstemmen op jouw behoefte en passend bij de manier waarop jij voor je kind wilt zorgen.

Babyconsulenten zijn van mening dat een baby NIET voor niets huilt! Zij distantiëren zich dan ook van adviezen om jouw baby te laten huilen zodat hij zelf zou leren in slaap te vallen. Babyconsulenten kijken verder dan het huilgedrag alleen en zoeken naar oorzaken en andere factoren die bij het huilen meespelen.

Bij een babyconsulent die is aangesloten bij de Vereniging van Verpleegkundig Babyconsulenten Nederland (VVBCN) ben je verzekerd van een goede kwaliteit van zorg. Let op het keurmerk deBabyconsulent®!

De zorg van babyconsulenten kenmerkt zich door:
  • Opleidingsniveau (HBO)
  • Goede bereikbaarheid *
  • Breed en gespecialiseerd opgeleid en ruime ervaring met baby’s

 

Je mag mailen, bellen of appen, dan heb je meestal op dezelfde dag een antwoord!

 06-5390 4345

 info@babyconsulent-sneek.nl

Aangesloten bij:

Babyconsulent Nederland logo

KIWA logo

Actueel

© 2024 Babyconsulent Sneek | website: Insite Design websites